بسم الله الرحمن الرحیم
استرپتوکوکوس:
خانم لانسفید استرپتوکوکوس ها را بر اساس کربوهیدرات C تقسیم بندی کرد . این تقسیم بندی از گروه A تا V را شامل می شود.
استرپتوکوکوس پیوژنز:
جز گروه A لانسفید. بالقوه پاتوژن .عفونت و بیماری هایی که این باکتری ایجاد می کند عبارتند از :گلو درد چرکی و زرد زخم و سپتی سمی وپنومنی و عفونت ادراری .در مواردی تب زایمان. مخملک و عوارض ویروس غیر چرکی .
شایع ترین عامل گلودردهای چرکی S.Pyogenes می باشد.در بیماری مخملک باکتری در حلق کلینیزه می شود . در مخملک باکتری از خود exotoxin ای (سم) را به نام اریتروژن ترشح می کند که باعث تب و قرمزی پوست می شود . این باکتری در بیماری مخملک حاوی فاز لیزوژن (ویروس خفته) می باشد کهDNA سمی را به باکتری میدهد .
عوارض ویروس غیر چرکی همانند : رماتیسم قلبی و رماتیسم مفصلی و گلومرولونفریت در کلیه ها. در ایجاد این بیماری ها کمپلکس های دستگاه ایمنی شامل آنتی ژن ها( AG ) و آنتی بادی ها(AB) نیز نقش دارند. S.Pyogenes کاتالاز منفی می باشد . روی محیط BLOOD AGAR رشد کرده و همولیز بتا دارد. به باسیتراسین 04/0 واحد و پنی سیلین حساس می باشد.
استرپتوکوکوس آگالاکتیه :
S.Agalactiae معروف به GBS .استرپتوکوکوس جز گروه B لانسفید .
اولین بار از پستان گاو جدا شد .این باکتری در واژینال 5 تا 30% خانم های باردار مستقر می شود . فلور نرمال می باشد. اما گاهی فرصت طلب بوده و باعث عفونت ادراری و همچنین در نوزادان پر خطر ( High risk ) می تواند ایجاد عفونتهایی نظیر سپتی سمی وپنومنی و یا حتی مننژیت کند.
دارای همولیز بتا می باشد . قادر به تولید پیگمانت می باشد . قادر به هیدرولیز هیپورات سدیم می باشد.وتست camp+ دارد . این تست را روی محیط شیب بلود آگار انجام می دهیم .
S.Agalactiae به باسیتراسین 04/0 واحد مقاوم می باشد .
برای تشخیص نهایی (تست تاییدی ) : بعد از آزمایشات بیو شیمیایی و افتراقی از تست آگلوتیناسیون روی لام استفاده می شود.
موفق و موید باشید.