سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اتـــاق زیست

بسم الله الرحمن الرحیم

 MICROBIOLOGY 9

جنس سودوموناس: Pseudomonas

باسیل های گرم – غیر تخمیری ،اکسیداز + ،هوازی ،متحرک ،یک تاژک یا یک دسته تاژک در یک انتها ،بدون اسپور ،بعضی دارای پیلی ،بعضی دارای کپسول و قالبا دارای پیگمانت مثل گونه P.aeroginosaکه دارای پیگمانت های سبز و آبی می باشد.این گونه معروف است به باسیل پیوسیانیک.فلور نرمال پوست و روده می باشد.گاهی به طور فرصت طلب باعث بیماری می شود.فاکتور ویرولانس آن سمی به نام exotoxin a  می باشد. این جنس دارای مقاومت آنتی بیوتیکی بالایی می باشد.

از عفونتهای ناشی از این جنس می توان به عفونت های پوست به خصوص در سوختگی های درجه 2 . درجه 3 ،مننژیت ،سپتی سمی،عفونت چشم و پنومنی اشاره کرد .

همان طور که گفتم این جنس با مقاومت بالای آنتی بیوتیکی خود موجب مرگ برخی از بیماران در بخش سوختگی بیمارستان می شود.

خانواده ویبریوناسه :Vibrionaceae

جنس ویبریو:Vibrio

باسیل خمیده،متحرک،دارای یک تاژه قطبی(آرایش منوتریش)گرم-  است. هوازی میباشد.در ph بالا قادر به زیستن می باشد.در محیط های آبی یافت می شوند.اکسیداز + هستند. به صورت بومی در جنوب شرقی آسیا در دلتای رود گنگ رشد خوبی دارند.

گونه مهم و معروف این خانواده ویبریوکلرا عامل مولد وبا می باشد.این باکتری در روده exotoxin ترشح می کند که آن سم  باعث حرکات شدید روده می شود در نتیجه اسهال شدید که موجب کم آبی یا دهیدراتاسیون می شود و بیمار سرانجام در اثر از دست دادن الکترولیت ها و آب جان می سپارد.

برای کشت از محیط های قلیایی و ph در حدود 4/8 استفاده می کنند.از انواع این نوع محیط ها می توان به محیط پپتون واتر و tcbs آگار اشاره کرد . لازم به ذکر است در محیط tcbs آگار باکتری تشکیل کلنی های زرد رنگ می کند.

این جنس بدون اسپور می باشد.

ویبریوکلرا دارای 2 بیوتیپ می باشد:

الف :التور

ب:کلاسیک

بیوتیپ جدید ورایج وبا بیوتیپ التور می باشد.

لازم به ذکر است وبا از راه دهانی-مدفوعی منتقل می شود